TA Leer&Trainingsgroep

Van goed bedoeld naar goed gedaan

De bedoelingen van jezelf of de mensen met wie je werkt zijn meestal prima. Toch zijn we niet altijd zo effectief in ons gedrag of onze communicatie. We draaien er omheen of houden vast aan onhandige gedragspatronen. Met Transactionele Analyse krijg je meer grip op effectief communiceren en samenwerken.

Wat is Transactionele Analyse?

De Transactionele Analyse (TA) is een persoonlijkheidsmodel én een communicatiemodel. TA maakt de complexiteit en diepgang van uzelf, uw relaties, de groepen en organisaties waarin u leeft en werkt, inzichtelijk. Deze combinatie zorgt ervoor dat je met TA zowel je kennis, bewustwording als ook je vaardigheden vergroot.

TA is ondersteunend op alle niveaus in organisaties

  • Individueel: toename van autonomie, effectiviteit en energie.

  • Leidinggevenden: motiveren, aansturen, informeren of confronteren.

  • Team: teamcultuur, samenhang en taakverantwoordelijkheid

  • Organisatie: cultuur en structuur.

Algemeen: helder communiceren en beter samenwerken

Deze leer&trainingsgroep bestaat uit een intensief programma waarin de belangrijkste concepten van de Transactionele Analyse aan bod komen:

  • Theoretisch: door onze ruime ervaring hebben we pakkende en didactische presentaties van de theorie. Hierbij bieden we zowel tekst als beeld én een ondersteunende syllabus.

  • Praktisch: alle theorie wordt toegepast in een veelheid van werkvormen en opdrachten. Op deze manier wordt de theorie ook in de praktijk beleefd.

  • Samenhangend: het programma is op zo’n manier opgebouwd dat de leerstof en opdrachten met elkaar in samenhang zijn.

 

Doel                Aanleren en toepassen van de basis van de T.A. methodiek. Iedere deelnemer formuleert hierbij zijn/haar eigen persoonlijke en/of beroepsmatige (ontwikkel)doelstellingen.

Voor wie?       Uit iedere beroepsgroep zijn alle beroepsfuncties welkom: welzijn, zorg, onderwijs, bedrijfsleven, administratie, commercieel, e.d. Onze ervaring is dat een heterogene groep een verrijking is in het samen leren. De training wordt op MBO4/HBO niveau aangeboden.

Hoe vaak?      De leer&trainingsgroep wordt gemiddeld 2x per 1,5 maand gehouden, totaal 6 keer.

Certificaat      Iedere deelnemer ontvangt een certificaat bij minimaal 5x aanwezigheid.

De groep        De groepsgrootte is v.a. 10 personen tot maximaal 16 personen.

Trainers         Er is altijd 1 bevoegd docent/trainer aanwezig. Dit waarborgt een goed en zorgvuldig leerproces voor de deelnemers. De docent en trainers zijn allen T.A. geschoold (3-jarige opleiding van de TA-academie).

Tijden            De tijden zijn van 19:00 uur tot 21:45 uur.

Plaats            De trainingen worden verzorgd in de regio Apeldoorn. We stemmen af met de deelnemers. Overige opties: Utrecht, Rotterdam, Apeldoorn, Harderwijk, Almere.

Kosten           De kosten zijn € 495,00 euro p.p. voor de totale training. Vrijgesteld van BTW.

Opgeven?      Stuur een mail naar info@facettrainingen.nl dan sturen we je graag een inschrijfformulier toe!

Vragen?        Mail vrijblijvend naar: info@facettrainingen of bel met Robert Teune op het nummer: 0649873742